Per april bieden Fysiotherapie Ames en Ergotherapie GRIP samen het programma Coronavrij en Fitter aan.

Sommige patiënten die COVID hebben doorgemaakt, hebben nog langdurig moeite met herstellen na grote inspanningen. Voor hen is er nu een nieuw herstelprogramma: Coronavrij en Fitter.

Long COVID is een belemmerende ziekte die lang blijft sluimeren. Voor huisartsen en medisch specialisten is nu gelukkig duidelijk: het is niet de inspanning zelf waar patiënten tegenaan lopen, maar het herstellen erna dat moeizaam gaat. Inspanningstesten tonen zelden afwijkende resultaten. Dat terwijl long COVID patiënten zich toch wel degelijk beperkt voelen in hun dagelijks leven.

Herstellen van belastbaarheid

Dit inzicht zorgde voor een andere aanpak en een nieuw herstelprogramma: Coronavrij en Fitter. Dit programma, ontwikkeld door een ergo- en fysiotherapeut, is specifiek gericht op herstel van de belastbaarheid en bestaat uit een intensief programma van drie maanden. Dit is deels in groepsverband.

Herkent u dit?

U komt in aanmerking voor Coronavrij en Fitter wanner u langer dan drie maanden klachten heeft zoals:

  • chronische vermoeidheid.
  • verminderde conditie zowel op fysiek als mentaal vlak (denk hierbij aan sporten, traplopen, werken, computertaken, lezen, in drukke ruimtes zijn etc.).
  • moeite met concentreren, snel overprikkeld zijn.
  • slaapproblemen.

Daarnaast herkent u zich in het volgende:

  • er is een grillig verloop van de klachten met steeds weer een terugval en maar niet kunnen opbouwen.
  • er is geen andere lichamelijke verklaring gevonden door de huisarts of een medisch specialist.

Heeft u ook psychische klachten (angststoornis en depressie waarvoor begeleiding door een psycholoog nodig is) dan is dit programma minder/ niet geschikt. Tenzij u al onder behandeling bent bij een psycholoog.

Wie zijn wij?

Coronavrij en Fitter wordt gedragen door therapeuten, met ervaring in het behandelen Long-COVID patiënten én kennis van een adequaat functionerend & disfunctionerend autonome zenuwstelsel. Bestaande uit een ergotherapeut en fysiotherapeut met achtergrondkennis en ervaring met deze problematiek.

Over ons

Coronavrij en Fitter biedt een innovatief, succesvol therapiemodel, waarmee een oplossing wordt geboden voor tot op heden niet opgeloste Long-Covid problematiek.

Onze missie

“Sterk en gezond na COVID”.

Covid patiënten met chronische klachten begeleiden naar een normaal functioneren en een duurzame gezondheid bevorderende leefstijl mogelijk maken.

Onze visie

Long-Covid behandelingen richten zich op het vermogen zich aan te passen aan fysieke, mentale en emotionele uitdaging in het leven voorop, zodat patiënten weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit gaat samen met een nieuwe breed gedefinieerde belasting-belastingbaarheidstraining in een veilige marge.

 

Programma

FASE 1: de voorwaardenscheppende fase – Long-Covid klachten, wat nu?
In deze fase proberen we de orde te scheppen in het patroon van pieken en dalen. We gaan samen met jou voorwaarden scheppen voor een basisniveau.

FASE 2: de opbouwfase – Het vergroten van de accu.

Pas nadat de stabiliteit is verkregen, kan er worden gewerkt aan de fysieke activering. Doelgericht en in kleine stapjes vooruit.

FASE 3: de normalisatie fase – Back to normal.

In de laatste fase zit je op je weg terug naar je oude functioneren en leer je hoe je daarin in kan blijven balanceren.

‘Een op maat uitgestippeld traject, met een groepsgebonden opbouw’.

 

Aanmelden voor Coronavrij en Fitter

Wanneer u langer dan een maand klachten heeft kan uw  huisarts of medisch specialist u aanmelden.

Meer informatie vindt u op www.coronavrij-en-fitter.nl en COVID-19 herstel en preventie | Ames Sport & Zorg