Sinds een jaar heeft GRIP een intensieve multidisciplinaire samenwerking met Blixembosch, Fysiotherapie de Veste en orthopedagogen praktijk Brandevoort, gericht op tieners met SOLK.

SOLK staat voor somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. De lichamelijke klachten zijn langer dan enkele weken aanwezen en na adequaat medisch onderzoek is er geen somatische aandoening gevonden die de klachten voldoende verklaart.We zien ook tieners die na een medische oorzaak onvoldoende opknappen om de dagelijkse activiteiten weer op te kunnen pakken. Vermoeidheid en pijn spelen dan op.

Op initiatief van de revalidatieartsen van Blixembosch is aan de wens van cliënten toegekomen om dichtbij huis de begeleiding te krijgen die men nodig heeft. In het samenwerkingsverband zijn inmiddels al veel tieners met succes begeleidt.  Elk van de betrokken professionals heeft zijn eigen specialisatie en onderlinge afstemming vindt nauwgezet plaats. 

Barbara is vanuit locatie Helmond als ergotherapeut van GRIP verbonden aan deze trajecten. Zij richt zich met name op de belasting/belastbaarheid: “Vaak zie ik dat tieners niet meer volledig naar school kunnen en andere, meestal leuke dingen, laten omdat de energie er niet is. Ook zie je vaak pieken en dalen in de balans tussen belasting/ belastbaarheid.  Eerst zoeken we samen naar de motivatie, waarom wil je iets aan het huidige patroon veranderen? Daarna proberen we samen een nieuwe balans te zoeken in de dagindeling”

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie over deze trajecten? 0492-344370 of info@ergotherapiegrip.nl